Je vindt het belangrijk om goed voor anderen te zorgen. Dat geeft je een goed gevoel over jezelf. De vele rollen die jij hebt zoals moeder, partner, dochter, werknemer, vriendin enz. doen een groot beroep op je en jij vindt dat je geen steken mag laten vallen. Dus doe je je best om een goede moeder te zijn en een lieve partner en ook nog tijd vrij te maken voor je familie en vrienden.

Dat vele moeten zorgt ervoor dat je jezelf wegcijfert en vergeet. Dit maakt je vermoeid en af en toe chagrijnig en dat merken ze thuis ook wel. Regelmatig schiet je uit je slof tegen je kinderen, terwijl je je nog zo had voorgenomen dat niet te doen. Dit maakt je verdrietig en je voelt je schuldig.

Je vindt het lastig om werk en privé te scheiden; als je op je werk bent maak je je druk om de kinderen en als je weer thuis bent schiet er ineens die klus door je hoofd die je bent vergeten te doen. De laatste tijd zit je niet goed in je vel,  je kunt je slecht concentreren en de tranen zitten hoog. En 's avonds in bed lukt het je maar niet om de slaap te vatten omdat je ligt te piekeren. En dat terwijl je zo moe bent. Je lijkt maar steeds in hetzelfde cirkeltje rond te draaien en je komt er niet uit. 

Ik weet wat je doormaakt
Het is inmiddels alweer jaren geleden dat ik in hetzelfde schuitje zat. Er waren een aantal dingen gebeurt die ervoor zorgden dat ik helemaal op was. Dit kwam tot uiting in mijn werk. Het lukte me niet meer om mijn aandacht erbij te houden en ik ging fouten maken. Fouten waar ik mezelf enorm op afwees, want IK mocht geen fouten maken.

Die interne stem heeft me heel wat keren onderuit gehaald. Het is niet bij die ene keer van overspannenheid gebleven, uiteindelijk heb ik het drie keer mogen meemaken en telkens weer verviel ik in mijn oude patronen. Achteraf niet heel vreemd aangezien er ook niemand was die mij leerde hoe ik het ook anders kon doen. 

Hulp
Uiteindelijk ben ik de hulp gaan zoeken die ik nodig had. Niet in de vorm van een coach, maar in de vorm van opleidingen en boeken.

Ik heb heel wat afgelezen over het onderwerp stress en eigenlijk ben ik nooit meer gestopt met het lezen hierover.

Nog wekelijks lees ik boeken met onderwerpen die hieraan linken en mijn kennis verbreed zich steeds meer.

Je kunt wel zeggen dat ik van mijn eigen ellende mijn werk heb gemaakt. Nu help ik vrouwen die hetzelfde meemaken om op een goede manier te werken aan hun herstel en hun niet-werkende patronen te leren doorbreken. Inmiddels heb ik al heel wat vrouwen mogen bijstaan in hun proces naar zich weer goed voelen.

Zij hebben nu een persoonlijk plan van aanpak ontwikkelt die ervoor zorgt dat ze altijd weer kunnen teruggrijpen op tools als het even wat minder goed gaat. En die tijden komen, daar kun je op rekenen. Ook bij mij steekt de stress nog regelmatig de kop op, maar ik kan er nu beter mee omgaan en het weer terugbrengen in de juiste balans. Dat kun jij ook leren. 

Zit jij momenteel in zo'n soortgelijke situatie of ben je eerder overspannen/burn-out geweest en ben je bang terug te vallen?

Neem eens contact met me op om te kijken wat ik voor jou zou kunnen betekenen. 
Ik kom graag met je in contact.

Voor meer informatie klik op onderstaande button

"De belangrijkste reden van stress is niet de situatie, maar jouw gedachten over die situatie"

Energique & zo
Planetenlaan 1
9405 PA Assen
06-15486979
info@energiqueenzo.nl
Schrijf je in en ontvang elke maand tips voor meer ontspanning en energie in je (werk)leven