Wie is Miranda?

Eigenwijs, nuchter, zorgzaam, rustig en to the point, dat zijn wel kenmerken die op mij van toepassing zijn. Ik ben een harde werker en neem altijd mijn verantwoordelijkheid. Ik wil graag dat mensen het goed hebben. Als ik daar een steentje aan kan bijdragen doe ik dat graag.

Werk en privé combineren
Inmiddels al weer zo'n 20 jaar geleden had ik altijd moeite om werk en privé op een goede manier te combineren, en dit leidde tot veel stress. 

Ik voelde me zo verantwoordelijk, dat het me niet meer lukte om te ontspannen. Het was continu een chaos in mijn hoofd, ik was het overzicht kwijt. Ik kreeg last van negatieve gedachten: voelde me verloren, eenzaam, onbegrepen en ik vond mezelf een enorme zwakkeling. Bovendien nestelde die negativiteit zich in mijn lijf: alles ging pijn doen en wanneer de stress heel heftig was, zaten mijn rug, schouders en nek helemaal vast. Uiteindelijk raakte ik tot twee keer toe overspannen.

Stress was de rode draad in mijn leven geworden

Niet werkende patronen
In de loop der jaren had ik een aantal patronen eigen gemaakt die er steeds weer voor zorgden dat ik stress bleef houden.

Uiteindelijk besloot ik dat het anders moest en ben ik daarmee aan de slag gegaan. Ik ben me gaan scholen tot stresscounselor en leerde in die periode mezelf goed kennen. Stress krijg je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen en ik bleek daar een kei in te zijn.
Nu zie ik wat mijn stress recept is en kan deze nu op tijd doorbreken. Betekent dat dat ik nu helemaal stressvrij ben? Natuurlijk niet.

Ook bij mij komt de stress nog regelmatig om het hoekje kijken. Het verschil is dat ik nu weet hoe ik het kan herkennen, me er bewust van ben en wat ik er tegenover kan zetten om de boel in balans te houden.

 

Niet burn-out, maar bore-out
De mens heeft ook een bepaalde mate van stress nodig. Dat heb ik ondervonden toen ik een aantal jaren geleden bij mijn laatste werkgever de andere kant van de medaille meemaakte: daar kreeg ik geen burn-out, maar een bore-out.

Hele dagen had ik niks te doen, de muren kwamen op me af en ik wist niet meer hoe ik me door de dagen heen moest worstelen.

Ik voelde me eenzaam, nutteloos, niet gezien en werd er letterlijk ziek van. En omdat in tegenstelling tot burn-out, de meeste mensen nog nooit van een bore-out hebben gehoord, was het extra lastig om dit te herkennen en stuitte ik op veel onbegrip.

Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om op zoek te gaan naar een andere baan en ben in 2018 voor mezelf begonnen.

 

Ondernemerschap
Een aantal jaren geleden ontstond bij mij de wens om ondernemer te worden. Ik wilde graag mijn kwaliteiten inzetten om anderen te helpen. Mijn vaardigheden als management assistente hielpen mij om overzichtelijk te werk te gaan, mijn ervaringen in coaching en de kennis vanuit de opleiding combineer ik zodat ik jou goed kan helpen bij het zoeken naar praktische oplossingen voor jouw stress.

Door te werken vanuit ontspanning en overzicht verlaag je je werkdruk, waardoor je je werkdag compleet anders beleeft. Je zult weer meer energie overhouden om leuke dingen te ondernemen voor jezelf of met je gezin. 

Energique
Energique helpt vrouwen bij het terugdringen van hun stress. Ik vind het belangrijk dat alle vrouwen de regie over hun eigen leven pakken, dat ze beter voor zichzelf zorgen, waardoor ze ontspannen kunnen werken en leven.
De naam Energique staat voor ontspanning en vitaliteit en bevat tevens de laatste letters van de naam van mijn dochter: Dominique.

Mijn werkwijze is verbindend, praktisch en zorgt voor overzicht en harmonie.

Wil je weten wat ik voor jou zou kunnen betekenen, boek dan eens een inspiratiesessie.
Ik kom graag met je in contact en help je bij het het vinden van meer ontspannen in je (werk) leven.

Liefs Miranda

"It's not the load that breaks 

you down,

it's the way you carry it"

Wat anderen zeggen over mij

Daniëlle

Alet

"Door contact te hebben via de mail had ik meteen het gevoel open te kunnen zijn, het stukje drempel wat ik anders misschien wel had ervaren. Wat ik prettig vond aan deze week waarin ik per mail gecoacht ben is dat je aandacht had voor verschillende dingen. Elke dag ‘opdrachten’ waarmee ik aan de slag kon of dingen van een andere kant belichten. Vaak bij een advies een duidelijke uitleg waarom iets zo werkt. Erg prettig."

Vivian

"De rustige manier waarop Miranda iedere keer uit mijn chaos de hoofdlijnen weet te pakken, is goud waard. Ze geeft op een simpele en als vanzelfsprekende manier structuur aan dingen, waardoor ik weer focus heb en me veel meer kan ontspannen. “

Patricia

"Miranda houdt je een spiegel voor en maakt je er haarscherp van bewust hoe ik omging met stresssituaties. Ze liet me inzien dat ik aan de situatie zelf misschien niks kan veranderen, maar dat ik wel heel veel invloed heb op hoe ik daar mee omga, en dus ook invloed heb op hoe ik me voel. Ze was zo nu en dan confronterend, maar op een prettige manier. Ik had dat ook echt nodig en weet nu beter wat ik los mag laten.”

"Ik had al een tijdje last van stress en was compleet het overzicht kwijt. Dit uitte zich in mijn werk, soms wist ik niet waar ik het eerste mee moest beginnen. Ook had ik moeite om duidelijk mijn grenzen bij mijn collega’s aan te geven. Miranda heeft me laten zien welke patronen ik in zet bij stress en welke dus niet zo goed voor me werken. We zijn samen gaan kijken welke dingen ik er tegenover kan zetten om het allemaal weer wat leuker te maken en minder stressvol. Ik heb nu mijn eigen handleiding gecreëerd die ik kan inzetten als ik weer wat meer stress ervaar als ik zou willen. Ik heb hier nog dagelijks profijt van”.

Energique & zo
Planetenlaan 1
9405 PA Assen
06-15486979
info@energiqueenzo.nl
Schrijf je in en ontvang elke maand tips voor meer ontspanning en energie in je (werk)leven