Even lekker uitwaaien

Met een koud hoofd en rode neus en wangen zit ik weer fris achter mijn laptop. Na de hele ochtend druk bezig te zijn geweest ben ik eerst even lekker naar buiten gegaan om mijn hoofd weer leeg te maken. Het zonnetje scheen al lekker op de ramen, maar ik gunde mezelf nog geen tijd. Eerst nog even dit en dan nog even dat, je kent het wel. Regelmatig gebeurt het me dat ik mijn voornemen om te gaan lopen niet uitvoer omdat ik me geen tijd gun en het vaak al minder lekker weer is geworden wat mij een goed excuus geeft om niet te gaan.

De eerste 10 minuten merkte ik dat ik wel erg hard liep, ik heb altijd even de tijd nodig om te onthaasten. Naarmate ik wat langer onderweg was merkte ik dat mijn passen wat langzamer gingen en ik wat meer "landde" in mijn lijf.

Toen ik nog in loondienst was ging ik eigenlijk altijd wel een stuk lopen tijdens de lunch. Meestal ging er niemand mee wat ik zwaar ongezellig vond maar ik liet me er niet van weerhouden toch te gaan. Als ik niet ging merkte ik ook echt verschil doordat ik de hele middag maar wat zat te gapen en er weinig meer uit mijn handen kwam. Mijn andere collega's gingen vaak naar de kantine waar ze dan vervolgens zaten te scrollen op hun telefoon. Wat de meeste mensen niet weten is dat je brein dan nog eigenlijk steeds aan het werk is. Dat betekent dus dat je de hele 8 uur die je op je werk aanwezig bent in de actieve modus zit. En dan vragen we ons nog af waarom we zo moe zijn aan het eind van de dag....

Nu lekker fris en met nieuwe ideeën in mijn hoofd ga ik nog lekker even door!

Fijne zonnige dag allemaal!Liefs Miranda

0 keer bekeken
Energique & zo
Planetenlaan 1
9405 PA Assen
06-15486979
info@energiqueenzo.nl
Schrijf je in en ontvang elke maand tips voor meer ontspanning en energie in je (werk)leven