Ik krijg er grijze haren van!

De eerste week van thuiswerken zit er op en inmiddels staan we aan het begin van week 2. Ik kan niet echt zeggen dat ik er veel zin in heb. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik moet toch best even wennen aan deze nieuwe situatie. Niet zozeer het thuiswerken, want dat ben ik wel redelijk gewend, maar de beperking in je doen en laten vind ik toch wel wat.


De afgelopen week hebben we ons braaf gehouden aan de richtlijnen van het RIVM.

Zo zijn we zoveel mogelijk thuis en komen we eigenlijk alleen de deur uit voor de hoogtepunt van de dag: een rondje lopen. Mensen lopen hier met een grote boog om elkaar heen en houden goed afstand. We komen dan ook regelmatig dezelfde mensen tegen tijdens ons rondje lopen, allemaal een beetje frisse lucht happen.

Zo proberen we een soort nieuw ritme te creëren. Echt spannend is het niet, maar goed de situatie vraagt om aanpassingen.


Het thuiswerken met man en kind om me heen vraagt wel wat van me. Zo moet ik met regelmaat mijn laptop delen met dochterlief, want je die moet ook haar schoolwerk doen. Het schoolwerk vult de dag nog niet dus met regelmaat komt de vraag of we samen kunnen spelen. Ook daar maken we tijd voor ook al hebben we daar af en toe helemáál geen zin in. Je moet tenslotte wel wat over hebben voor je kind:-)


Manlief zit boven te werken en die heeft zo zijn eigen werkritme te pakken. Bij mij gaat het niet zo gemakkelijk. Ik merk dat ik erg moet wennen aan de nieuwe situatie en dat deze onzekerheden in mijn kop gaan zitten. Ik moet mezelf echt dwingen om bij de feiten te blijven: we zijn allemaal nog gezond, hebben allebei nog gewoon werk en een inkomen, we wonen in een fijn huis en hebben alles in huis wat we nodig hebben. Zo maken we het beste van deze situatie. En alhoewel ik toch echt kortgeleden mijn haar nog heb geverfd zie ik de grijze haren ineens toch sneller verschijnen :-(


Toch bekruipt me af en toe de gedachte: wat nou als dit nog tijden gaat duren? Wordt het nieuwe werken dan een feit? En hoe ziet dat er dan uit? Kunnen we nog wel op de oude manier verder of staan we aan het begin van een nieuw tijdperk? En wat betekent dat dan voor mijn dienstverlening? Toch zijn al deze gedachten ook weer niet verkeerd. Van tijd tot tijd even stilstaan bij wat je aan het doen bent of jezelf afvragen of je nog wel op de juiste weg zit kan nooit geen kwaad, dat deed ik eerder ook wel.

Nu we gedwongen worden tot nadenken word ik ook wel nieuwsgierig naar hoe de toekomst eruit komt te zien. Verandering hoeft niet altijd slecht te zijn en wie weet wat voor mooie dingen ons nog in het verschiet liggen. We houden gewoon de moed erin, wat kunnen we ook anders?


4 keer bekeken
Energique & zo
Planetenlaan 1
9405 PA Assen
06-15486979
info@energiqueenzo.nl
Schrijf je in en ontvang elke maand tips voor meer ontspanning en energie in je (werk)leven