Mijn eigen struggle met stress

Om als ondernemer in het vak stress coaching te stappen deed ik natuurlijk niet zomaar. Daar heb ik zo mijn redenen voor. Misschien heb je mijn verhaal al wel eens op mijn website gelezen. Dan weet je ook dat stress de rode draad in mijn leven is en dat nog steeds is. Met elke cliënt die ik help help ik dus eigenlijk ook mezelf.


Terugkerende stress Regelmatig keert bij mij de stress terug, ik denk zelfs dat ik er nooit volledig vrij van ben want mijn nek en schouders zitten met regelmaat behoorlijk vast. Zo ben ik bijvoorbeeld in januari begonnen met een nieuwe opdracht. En je weet hoe dat gaat, met een nieuwe opdracht komen er veel nieuwe dingen op je af. Zo heb je nieuwe collega's te leren kennen, moet je in de materie duiken en ben je op zoek naar dat stuk wat jij hebt te doen. Ik ben dus nu al een tijdje op zoek naar een stukje grip op mijn werk. Natuurlijk weet ik dat ik dit nog niet kan verwachten, daarvoor is de tijd nog veel te kort, maar toch irriteert me dat en maakt het me onrustig. Mijn patroon is dan dat ik een stapje harder ga lopen om het toch voor elkaar te krijgen. En daar ligt dan ook meteen mijn valkuil.


Eerder overspannen geweest Eerder heb ik al eens gesproken over die keren dat ik overspannen ben geraakt. Ook in die periode had ik de neiging om een stapje harder te gaan lopen om grip op de zaak te krijgen. Even wat harder lopen kan nog niet zoveel kwaad, maar te lang zorgt voor problemen. Dat wetende maakt ook dat er bij mij nu meteen alarmbellen afgaan. Die alarmbellen zorgen ervoor dat ik mezelf verplicht om meer rust te nemen. Zo plan ik een dagje vrij en doe ik gewoon even lekker waar ik zin in heb. Ook als dat betekent dat ik een hele dag wil Netflixen. En dat vrij nemen doe ik natuurlijk wel op een dag dat man en kind niet thuis zijn, anders schiet het nog niet op. Ook zorg ik ervoor dat ik wat eerder naar bed ga en meer mediteer. Van mediteren word ik namelijk altijd erg rustig en ik vind het een fijne manier om in slaap te vallen. Dit zijn een aantal dingen die mij er gauw weer bovenop helpen.


Wat geeft mij energie Naast de hierboven genoemde zaken kijk ik op zo'n moment ook even kritisch naar wat ik aan het doen ben en welk patroon hierbij wordt geactiveerd. Eigenlijk ben je net een soort archiefkast. Vanaf je 8e levensjaar sla je allerlei zaken op en creëer je een patroon. Al deze patronen stop je in je archiefkast. Op het moment dat iets getriggerd wordt gaat er een seintje naar je brein en die koppelt daar een gedrag aan. Je laatje gaat dus open en je gaat het gedrag vertonen wat je altijd deed. Want dat is nu eenmaal wat je systeem kent. Alleen is dat niet per definitie het juiste gedrag wat je ook helpt. Zoals gezegd ga ik bij stress een stapje harder lopen, maar ook mijn hoofd gaat een soort van op hol. Dat zorgt ervoor dat ik begin te malen als ik wil slapen. Je wilt niet weten hoe vaak ik er dan weer uit ga om even een minddump te doen. Door alles te noteren wat er in mijn hoofd zit kan het uit mijn systeem en keert de rust in mijn hoofd terug. Misschien ook een goede tip voor jou?


Ik weet wat je meemaakt Juist doordat ik zelf ook nog vaak struggle met stress weet ik wat jij doormaakt. Dit maakt dat ik je begrijp en goed op je af kan stemmen. Ik denk dat dit een waardevolle aanvulling is op mijn coaching. Door mijn eigen struggle help ik jou, en dat doe ik met liefde :-)


Liefs Miranda


22 keer bekeken
Energique & zo
Planetenlaan 1
9405 PA Assen
06-15486979
info@energiqueenzo.nl
Schrijf je in en ontvang elke maand tips voor meer ontspanning en energie in je (werk)leven