Opruimen van je huis = opruimen van je hoofd

Vorige week donderdag had ik ineens de geest. Ik had me al tijden voorgenomen om eens goed door mijn spullen te gaan en alles op te ruimen. En dan bedoel ik met opruimen niet het in een ander kastje leggen en de deur dicht doen, maar echt weggooien.

Maar zoals dat wel vaker gaat met goede voornemens; ik kon er de puf niet voor vinden om te starten. Ik weet niet hoe dat bij jou werkt, maar bij mij moet ik wel echt even de zin hebben anders krijg ik niks klaar.

Maar vorige week was het dus zover. Ik ben zomaar ergens begonnen en niet meer gestopt totdat werkelijk allés was opgeruimd en uitgezocht. Ik was helemaal kapot (volgens de stappenteller had ik 11.000 stappen gezet en ik was niet eens de deur uit geweest!), maar het resultaat was er dan ook naar; een heerlijk opgeruimd huis. Wat ik nog het allerfijnste vond is dat ik weer plek óver heb in plaats van dat ik niet meer wist waar ik mijn spullen kwijt moest.

Wat ik vooral merkte is dat het iets deed met mijn hoofd. Ik kreeg weer energie terug en had zin om dingen te creëren. En het bracht me vooral ook veel rust. Wow, het klopt dus wat men zegt: met het opruimen van je huis, ruim je ook je hoofd op. Het gekke is dat ik nu ook veel meer zin heb om goed voor mijn huis te zorgen en het schoon te houden. Ook dat werkt door in mijn hoofd; ik heb ook meer zin om goed voor mezelf te zorgen en weer in beweging te komen.

Is dit voor jou herkenbaar? Heb jij ook last van een vol hoofd en een vol huis? Verzamel dan ook al je moed en ga opruimen. Begin eens in een kamertje en zorg dat die helemaal is opgeruimd voordat je aan een volgende begint. Gooi echt dingen weg! (zo had ik bijvoorbeeld 6 dekbedden boven liggen, wat moet je ermee?) Of ruim dingen op per categorie. Begin bijvoorbeeld met het opruimen van de zomerkleren enz. enz. Als je het goed doet garandeer ik je een leeg hoofd en hernieuwde energie. Go for it!


Liefs, Miranda
2 keer bekeken
Energique & zo
Planetenlaan 1
9405 PA Assen
06-15486979
info@energiqueenzo.nl
Schrijf je in en ontvang elke maand tips voor meer ontspanning en energie in je (werk)leven